Bedst i Testland
En Chromebook i topklasse.
Dell Chromebook 13 er en af de bedste Chromebooks på markedet. Den er meget godt bygget, kører 10-12 timer på batteriet og har en lækker skærm. Det er en Chromebook ud over det sædvanlige og selvom den koster lidt ekstra er den alle pengene værd. Den føles ofte som en Macbook Pro til en tredjedel af prisen.
Byggekvalitet10
Ydeevne8.5
Skærm9.5
Batteri9
Keyboard/Trackpad8.5
Læser Bedømmelse0 Stemmer0
God byggekvalitet og gode materialer
Lang batterilevetid
God trackpad
God skærm
Relativ kraftig hardware
Ikke det bedste tastatur der findes
9.1
Samlet Score
Set til ca. 4000 Kr. ved følgende forhandlere

Dell Chromebook 13 Test.

Dell har tidligere lavet en lille 11 tommer Chromebook. Med deres Chromebook 13 har de designet en bærbar med en større 13 tommer skærm. På papiret er der rigtigt meget at synes godt om, spørgsmålet er om computeren kan levere i praksis.

Byggekvalitet ud over det sædvanlige.

Dell Chromebook 13 er udført i magnesium og er en af de mest solide Chromebooks på markedet. Skærmen er pakket ind i blød plastik, som har fået en kulfiber effekt. Skærmen er fastgjort med et enkelt bredt hængsel og sidder godt fast. Meget godt. Det er i det hele taget en fornøjelse at sidde med en Chromebook, som ikke laver knasende plastik lyde, når man flytter rundt på den. Som et stykke hardware nærmer vi os Apple’s Macbook niveau. Det er virkelig højt for en Chromebook.

Glas trackpad stråler, det gør tasterne ikke.

Dell Chromebook 13 har en trackpad i glas. Det gør at der er en super god føling med musen og man kan sagtens nøjes med at bruge trackpaden i daglig brug. Igen når Dell Chromebook 13 op på siden af en Macbook. Hvor Chromebook’en ikke kan være med er ved tastaturet. Det er ikke dårligt, men det er heller ej så behageligt at bruge som de bedste. Vægten og følingen med tasterne er lidt bedøvet og her lader det til at Dell har sparet lidt. Som et plus er tastaturet baggrundsbelyst, hvilket er lækkert når mørket falder på og også en sjældenhed i Chromebooks. Som en lækker detalje slukker lyset automatisk i tastaturet, når man ser film eller youtube klip i fuld skærm.

Batteri der holder hele dagen.

Dell Chromebook 13 har et stort batteri, som holder 10-12 timer afhængig af brug. Og det er ikke markedsføringstal, det er batterilevetid i praktisk brug. Det er virkeligt imponerende og en funktion, som gør Chromebook 13 til en sand maratonløber. Den kan derfor behandles som en smartphone eller tablet, som også typisk har et batteri, der holder en dag.

Skærm som er byggekvaliteten værdig.

Hvor Dell Chromebook 13 også imponerer er når det kommer til kvaliteten af skærmen. Det er en Fuld HD skærm (1920X1080), som er klar og lysstærk. Den er mat, så man kan også bruge bærbaren i dagslys uden at man ser sig selv.

Der er to højttalere i Dell Chromebook 13, som er placeret under hver side. Det er nogle godkendte højttalere, som dog kan finde på at forvrænge ved meget høje toner.

Dell Chromebook 13 i flere versioner.

Dell’s store Chromebook kan fåes i flere forskellige varianter. Den vi har set på er den billigste version med en Intel Celeron processor med 4 gigabyte ram og 16 gigabyte harddisk. Man kan også få hurtigere versioner med Intel i3 og i5 processorer, flere ram og større harddisk, men vi vil anbefale at man går efter denne noget billigere udgave. Den har ingen problemer med at følge med og kører alle de programmer man smider efter den uden de store problemer. Skærm, byggekvalitet, tastatur og trackpad er ens uanset hvilken version man køber.

Ligeledes er den række input som Dell Chromebook 13 leveres med. Den har 2 USB porte, HDMI, kombineret lyd og mikrofon port, webcam og en Mikro SD kortlæser. Med denne kan man udvide harddisken på Chromebooken med 128 gigabyte.