Bedst i Testland
En værdig konkurrent til Apple Watch.
Samsung Gear S2 er et fremragende Smartwatch. Det er det mest brugervenlige på markedet og har en meget god skærm samt fornuftig batterilevetid. Det kan nemt måle sig med Apple Watch og får derfor en varm anbefaling herfra.
Skærm8.5
Brugervenlighed9
Batteri6.5
Funktioner6
Holdbarhed8
Læser Bedømmelse0 Stemmer0
Bedste brugervenlighed i klassen
Fornem skærm
Minimalistisk design
Skal oplades relativt ofte
7.6
Samlet Score
Set til ca. 2500 Kr. ved følgende forhandlere

Samsung Gear S2 Smartwatch Test.

Efter at Samsung har gjort sig sine erfaringer med sit første smartwatch, Samsung Gear S, kommer her efterfølgeren. Gear S2 er på mange måder anderledes end Samsung’s første forsøg. Det benytter ny teknologi og har et andet design end sin forgænger. Vi har indsamlet tests af Gear S2 fra nettet for at se, hvor godt det er.

Innovativ brugerflade.

Ligesom sin forgænger benytter Gear S2 Tizen OS. Hvor Apple bruger WatchOS og de fleste andre benytter Android Wear som styresystem har Samsung sit eget. Tizen OS har både fordele og ulemper. En af de store fordele er at Samsung har haft mulighed for at designe brugerfladen som de ønsker det. Det er ikke på samme måde muligt med andre Android baserede ure. Her har Samsung tænkt ud af boksen og placeret en ring omkring urskiven, som kan drejes. Ringen bruges til at navigere rundt i brugerfladen, hvilket er smart da der er meget lidt plads på skærmen. Når man først lærer at bruge ringen i samarbejde med de to knapper på højre side af uret, er det et af de mest brugervenlige smartwatches som findes.

Hvor man skal swipe en del med fingeren for at finde den rette App på Moto 360 er Gear S2 en helt anden og let oplevelse. Man drejer hurtigt, let og taktilt rundt med metalskiven og så har man fundet App’en man vil benytte.

Fornem skærm og stilrent design.

Samsung har lavet to versioner af sit nyt Gear S2. Der er den normale version og en “klassisk” version. Den normale version er meget stilren og næsten anonym i designet. Uret har en glat metalskive og en gummirem. Den klassiske version har til gengæld en læderrem og en metalskive med takker. Den klassiske version er en anelse mere højtråbende, men stadig stilren. De har begge det til fælles at de nemt kan forveksles med traditionelle runde ure, hvilket er en præstation i sig selv. Du kan finde en god pris på den klassiske version her:

Hardware mæssigt har de begge nogle meget fornemme skærme. De er af typen AMOLED og har en skarp opløsning. De er på samme niveau som Apple Watch og bedre end alle konkurrenterne med Android. Batteriet kan holde op til 3 dage, hvilket er fornemt.

En af de få ulemper ved Gear S2 er et begrænset udvalg af tredjepart Apps til Tizen OS. Her har Apple Watch og Android en fordel. Hvorvidt udbuddet af Apps til Tizen bliver udvidet i fremtiden vil tiden vise.