Soundbar til høj og ung lyd.
Med mange tænkelige forbindelsesmuligheder, selvsikkert design og solid lydkvalitet er Sony HT-GT1 et system, som er tiltænkt unge mennesker. Hvis du er til et højtråbende design og gerne vil have muligheden for at tage dit anlæg med dig over til vennerne, er Sony GT1 noget af det bedste indenfor soundbars og mobil lyd.
Lydkvalitet6
Brugervenlighed7
Subwoofer6.5
Forbindelser9
Læser Bedømmelse0 Stemmer0
God til at spille højt
Spændende design
Gode tilslutningsmuligheder
Mangler detaljer i lydbilledet
7.1
Samlet Score
Set til ca. 1900 Kr. ved følgende forhandlere

 

Sony HT-GT1 Soundbar Test.

Sony er kendt for sine innovative produkter. Walkman, Mini-Disk og Blu-Ray. Fokus på innovation inden for billede, lyd og design har altid været centralt for Sony. Med soundbaren GT1, har de prøvet at innovere soundbar markedet ved at kombinere og forsøger at gå efter to segmenter. Dem som traditionelt godt kan lide god lyd når de ser film og TV og de unge festaber.

Eksplosivt design.

Sony GT1 soundbaren er ikke den generte dreng i klassen. Soundbar og subwoofer har et muskuløst design, med et sammensurium af kanter, afskæringer og huller. Soundbaren er ikke bare en diskret bjælke med pænt stof foran højttalerne, ligesom søster modellen Sony CT780. Nej, her er der frit skue til alle seks højttaler enheder. Subwooferen har samme historie. Et gennemsigtigt gitter hvor man kan se ind til den store subwoofer enhed. Som et es i ærmet har Sony installeret et blåt lys i subwooferen, som vi tænker skal simulere ultraviolet lys. Soundbar systemet er designet til unge mennesker, og her har Sony gjort et godt stykke arbejde.

Lyd til techno og rock fest.

Selvom Sony GT1 er angivet som en traditionel soundbar, er den ligeså meget beregnet til at spille op til fest. Med 260 Watt kan man også godt forvente at det gennemsnitlige teenage værelse bliver fyldt godt op med musik. I teorien er det også rigeligt til at spille en større stue op, men her ville vi nok anbefale at man ser nærmere på testen af Sony CT780. Sony GT1 er til de unge, som ikke går så meget op i et sofistikeret lydbillede. Fra bruger kommentarer lyder det dog til at Sony GT1 spiller rigtigt godt når der skal ses film. Ikke overraskende er det primært actionfilm soundbaren klarer godt. Pop, rock og elektronisk musik er derimod en styrke for GT1, som har god rytmesans. Sony har været så smarte at gøre systemet modulært, og skabt en simpel forbindelse så man kan sammensætte flere GT1 anlæg med hinanden. Hvis hver af venner har det samme anlæg, kan man tage hver sit med til garage fest, koble dem sammen og vupti, så har man et mobildiskotek. Sony kalder funktionen for “Party Chain”. Vi synes det er genial funktionalitet, som har værdi for målgruppen. Noget vi er mere skeptiske overfor er andre funktioner i soundbaren, såsom “BAZUKA” der angiveligt vil få subwooferen til at simulere et jordskælv under lydsporet.