Tabletten til den professionelle bruger.
Apple iPad Pro er en af de bedste tablets du kan få i dag. Den har en enorm skærm, som har en fantastisk billedkvalitet og brugbarhed som følge af side-by-side funktionalitet. Det er en super hurtig tablet med nogle af de bedste højttalere der findes i en tablet. Med ekstraudstyr som et kompakt tastatur og en specielt designet blyant, kan man få ekstra funktionalitet ud af iPad Pro, hvis man arbejder med at skrive og tegne. Det er svært at finde dårlige sider på iPad Pro og den får derfor en høj anbefaling herfra.
Skærm10
Brugervenlighed8
Musik10
Batteri9
Byggekvalitet10
Læser Bedømmelse0 Stemmer0
Holder strøm i lang tid
iOS er stadig en genial brugerflade
Føles som et kvalitetsprodukt
Skærmen er virkelig god
Høj gensalgspris
Prisen er meget høj...
...indtil man trækker momsen fra..
...som den professionelle bruger vil gøre.
9.4
Samlet Score
Set til ca. 6500 Kr. ved følgende forhandlere

 

Apple iPad Pro Tablet Test.

Apple’s iPad Pro er en af de største tablets på markedet. Med en 12,9” skærm, er det en af de største tablets på markedet. Den er samtidig en af de dyreste tablets på markedet, men Apple mener dog samtidig at det er en reel erstatning for en bærbar computer. For at finde ud af, hvad der er op og ned på stor-padden, har vi samlet forskellige anmeldelser og tests for at give en samlet konklusion.

Stor, større, iPad Pro.

Hvor en iPad mini er 7,9”, en iPad Air er 9,7” har iPad pro 12,9”. Det er en relativt stor forøgelse af skærm arealet, og netop størrelsen på skærmen er det de fleste bliver overrasket over første gang man ser iPad Pro. Skærmen er af IPS teknologien, som vi finder i alle andre Apple produkter. Det er derfor en super skarp og farverig skærm, som egner sig godt at surfe på internettet, se film, eller til at arbejde på. Skærmen har en opløsning på 2732 X 2048 pixels. Hvilket er det samme som to skærme på iPad Air, lagt side om side.

iPad Pro har hele 4 højttalere. En i hver hjørne. Den har derfor noget af det bedste lyd man kan finde på markedet indenfor tablets. Der er en tydelig fornemmelse af stereo og lyden har overraskende god dybde og klarhed.

Side by side.

Det er med fuldt overlæg at Apple har valgt dette, da man med iOS 9 kan organisere to App’s side om side. Når iPad Pro på denne måde kan kører to App’s i samme størrelse som en på den almindelig iPad, kræver det mindre programmering at omlægge eksisterende app’s til den nye store iPad. Det betyder også at det arbejdsomme folk, kan øge produktiviteten. Skulle man have brug for at se i sin note app samtidig med at man skriver i Pages, er dette nu muligt.Watch Full Movie Streaming Online and Download

Sommerfugle tastatur er ekstraudstyr.

Apple har designet er Smartcover, som har et integreret tastatur. Fordelen ved et smartcover er at det automatisk slukker og tænder skærmen på iPad når man folder det på og af skærmen. Tastaturet er utroligt fladt, og forbindes fysisk til hvad Apple kalder “Smart Connector”. Det er 3 små stykker kobber, som smart coveret hænger fast på ved hjælp af magnetisme. Selve tastaturet bruger en sommerfugle (butterfly) mekanik, som sørger for at tasterne springer op igen når man trykker på dem. Det er samme teknik, som Apple har udviklet til deres nyeste og ultra tynde Macbook serie. Butterfly tasterne kan ikke trykkes særligt langt ned, men efter lidt tilvænning kan man taste næsten ligeså hurtigt, som på et traditionelt tastatur.

Apple har åbnet for brugen af Smartconnect til andre producenter. Logitech er en af de første, som har udviklet et alternativ til Apple smarte tastatur, som også forbinder til Smartconnectoren.

Apple blyanten.

Udover tastaturet har Apple og udviklet et skriveredskab kaldet Apple Pencil. Den er specielt bygget til at gøre det muligt at bruge iPad Pro som et tegneværktøj. Blyanten er pakket med sensorer, som gør det muligt for blyanten at opfange hvor hårdt man trykker på skærmen, hvilken vinkel man tegner med og det gør at man kan tegne meget præcise og realistiske linjer og streger med blyanten.

iPad Pro og brugeroplevelse.

iPad Pro har på mange måder den samme gode brugeroplevelse, som de andre iPad’s i familien. Selvom der er meget mere plads på “skrivebordet” har Apple dog kun valgt at gøre ikonerne større. Der er ikke plads til flere end på iPad Air og Mini. En anden ting man skal vænne sig til er at man skal ud i nogle relativt store bevægelser for at nå det samme mål, i forhold til de mindre iPad’s og iPhone. Hvis man vil swipe fra et skærmbillede til det næste, er det en noget større bevægelse, man skal udføre, end det lille flick, som skal til på en iPhone. Det er alt sammen et spørgsmål om tilvænning og det kan ikke benægtes at split-screen funktionen på iPad Pro er en værdifuld funktionalitet for den produktive bruger.

Kan man erstatte Macbook med iPad Pro?

Dette er et spørgsmål, som mange ønsker et klart svar på. Desværre eksisterer sådan et svar ikke for det kommer an på, hvad du bruger din Macbook til. Hvis du bruger din Macbook til at skrive, surfe internettet og lave lettere redigering af billeder, er vi overbevist om at du godt kan erstatte din Macbook med en iPad Pro. Hvis du derimod har højere krav til at video og billede redigere, skrive eller redigere kode til en hjemmeside, eller arbejde meget i et online hjemmeside system (som vi gør), så ser vi ikke at iPad Pro kan være en effektiv erstatning til en traditionel bærbar. Der er stadig begrænsninger i at bruge iOS. Her er Mac OS og Windows bare mere fleksible og alsidige til de brugerflader man har udviklet i dag. Begrænsningen ligger langt hen ad vejen i at iOS er relativt nyt og begrænset i forhold til de traditionelle operativsystemer, som verden har vænnet sig til.

Kamera og batterilevetid.

Kameraet på iPad Pro har en 8 megapixel sensor. Det tager billeder af samme kvalitet, som iPad Air og de nyere iPhones. Men helt ærlig. Lad være med at bruge din iPad Pro (eller de andre iPads) til at tage billeder med. Kameraet på fronten er mere interessant, da det ofte bruges til Skype og andre videoopkald. Det er et 1,2 megapixel kamera, som er lidt i den lave ende, men tilstrækkeligt til at lave overbevisende videoopkald.

Batteriet i iPad Pro er ret stort, så man skulle tro at tabletten kan holde strøm i flere uger ad gangen. Men desværre finder man ikke bedre batterilevetid end på de andre og mindre iPad’s. Når det kommer til stykket, forbruger den enorme skærm bare meget strøm. Det burde dog ikke være noget problem for iPad Pro at holde batteri en hel dag. Selv ved rigtigt meget brug.