Den bedste håndstøvsuger.

Den bedste håndstøvsuger i Testland tilgår uden tvivl Dyson. Både Dyson V6 og Dyson DC43H er fremragende håndstøvsugere. De har en overlegen støvsugeevne i forhold til konkurrenter, og Dyson V6 kan direkte gå ind og erstatte en traditionel støvsuger i en mindre lejlighed.

Læs hele anmeldelsen af Dyson V6.

Den bedste håndstøvsuger til prisen.

Den bedste håndstøvsuger til prisen er Electrolux ZB5112. Med en kraftig motor og en særdeles stærk pris, kan denne Electrolux uden tvivl gøre en forskel når skal gøres rent i hjemmet. Det er en forholdsvis let håndstøvsuger med fornuftig batteri og tilfredsstillende støvsugeevne.

Læs hele anmeldelsen af Electrolux ZB5112.

Bag om håndstøvsugere.

Håndstøvsugerne kan spores tilbage til starten af 80’erne, hvor man første fandt på at lave en mini udgave af en støvsuger. I slutningen af 80’erne og starten af 90’erne var håndholdte støvsugere det vildeste inden for rengøring. Lidt ligesom robotstøvsugere er det i dag. I det nye årtusinde er de håndholdte støvsugere ikke at finde i alle hjem, men de lever stadig. De er stadig en praktisk tilføjelse til rengøringsudstyret i hjemmet. Med en robotstøvsuger og en håndstøvsuger vil vi endda påstå at man godt kan pensionere den traditionelle støvsuger. Hvordan håndstøvsugere fungerer og hvordan du finder en god håndstøvsuger finder vi ud af her.

Hvordan fungerer en håndstøvsuger?

En håndstøvsuger er en kompakt udgave af en traditionel støvsuger. De er meget simpel. De fleste håndstøvsugere er designet som et rør. I den ene ende af røret sidder der en blæser (26), som suger luft gennem og ud af røret. Det skaber en sugeevne i den anden ende af røret, der hvor skidt og snavs suges ind. For at opsamle støv og snavs, sidder der nogle filtre (39), som stopper det på vejen gennem håndstøvsugeren. Det bliver stoppet og opbevaret i beholderen på håndstøvsugeren (31).

Næsten alle håndstøvsugere bruger dette design. Dyson er en af de få som har forsøgt at nytænke håndstøvsugeren. Deres design er i teorien den samme, men i praksis har de ændret en del på designet. Deres blæser er også anderledes og kraftigere. Den er designet som en turbo på en bilmotor. Den er mindre, men kan køre meget hurtigere. Jo mere luft blæseren kan flytte, jo højere et vakum vil der opstå i håndstøvsugeren. Højere vakum giver bedre sugeevne.

Hvordan finder jeg den rigtige håndstøvsuger?

Ligesom med tradionelle støvsugere, er der mange forskellige producenter af håndstøvsugere. Når man skal vælge håndstøvsuger, er der forskellige ting man skal være opmærksomme på. Aspekter såsom vægt, støvsugeevne, batteriets størrelse og støvkapaciteten i håndstøvsugeren. Her går vi lidt tættere på de forskellige aspekter så du er klædt på til at vælge den rigtige håndstøvsuger.

Håndstøvsuger vægt.

Vægten på en håndstøvsuger er vigtig at overveje. Da alle håndstøvsugere er designet til et-hånds brug, kan det hurtigt blive en belastning, hvis håndstøvsugeren er for tung. Nogle af de tungeste håndstøvsugere vejer over 1,5 kilo. Medmindre du går til styrketræning på daglig basis, kan det hurtigt blive hårdt. Især for ældre mennesker, vil vi anbefale et håndstøvsuger som vejer omkring et kilo. Gennemsnittet ligger ofte på omkring 1,2 kilo hvilket også er acceptabelt for de fleste brugere.

Håndstøvsuger støvsugeevne.

Støvsugeevnen er noget af det mest essentielle ved enhver form for støvsuger. Det er ikke meget ved at have en håndstøvsuger, hvis den ikke kan samle det op, som man ønsker. Håndstøvsugere bliver i mange situationer brugt til “spot” rengøring. F.eks. hvis man vælter en åben pakke med cornflakes eller havregryn ned på gulvet, er det super let at snuppe håndstøvsugeren og suge det op. Det ligger på et begrænset område og kræver ikke en fuld rengøring af hele huset. I sådanne tilfælde er det vigtigt at håndstøvsugeren effektivt kan suge kompakte mængder af substans op. Det er derfor vigtigt at en håndstøvsuger er relativ kraftig så den kan følge med. Dette er også et punkt vi lægger stor vægt på i vores anmeldelser af forskellige håndstøvsugere.

Håndstøvsugerens batteri.

Hvor nogle af de første håndstøvsugere, havde en ledning og skulle i stikkontakten er alle i dag på batteri. Den fulde mobilitet som batterier giver har dog den åbenlyse bagside at håndstøvsugeren skal lades op. Endvidere er der sjældent pakket et stort batteri ind i en håndstøvsuger. Dels fordi batterier er dyre, men også fordi batterier er tunge. Som vi nævnte tidligere er en tung håndstøvsuger heller ikke at foretrække. Disse ting betyder at en gennemsnitlig håndstøvsuger holder strøm i omkring et kvarter. Nogle kan klare 20 minutter, mens andre ikke engang kan holde strøm i 10 minutter. Hvor lang tid det er nødvendigt for dig at benytte en håndholdt støvsuger ad gangen er derfor et vigtigt spørgsmål at finde svar på. Hvad man også skal overveje er hvor ofte man benytter sin håndholdte støvsuger. Nogle håndstøvsugere kan nemlig bruge en halv dag på at lade op, mens andre er klar igen på en time eller to.

Håndstøvsuger kapacitet.

Kapaciteten i en håndstøvsuger er den mængde plads der er til skidt, støv, snavs, hår, mel, mønter og hvad ellers man kan finde på at støvsuge op. I forhold til de foregående aspekter er kapacitet ikke en altafgørende faktor. Håndstøvsugere er nemme at tømme og de bruger ingen støvsugerposer til at fange støv. En kapacitet på omkring en halv liter er gennemsnitligt og også acceptabelt efter vores mening.

2-i-1 støvsugere.

De sidste par år har 2-i-1 støvsugere vundet frem. Dette er støvsugere, som både fungerer som traditionelle støvsugere med et længere skaft, men som samtidig har den funktion at selve støvsuger enheden er håndholdt, og kan tages ud af støvsugeren. Det er især Electrolux, som har vundet frem med denne model, men også Dyson med deres Dyson V6 model er en 2-i-1 støvsuger. Selvom det er smart skal man være klar til at gå på kompromis med sugeevne, kapacitet i støvsugeren og tiden man kan benytte den da denne form for støvsuger benytter batteri.

 

Bedste håndstøvsuger mærker.

Som med tradionelle støvsugere er Dyson en af de bedste mærker indenfor håndstøvsugere. De har overført deres innovative design og effektive motorer til et kompakt design. Selvom Dyson håndstøvsugere ofte er en anelse dyrere, er de samtidig overlegne i forhold til konkurrenterne.

Electrolux er en producent, som har en del forskellige modeller at vælge imellem. De anvender et tradionelt design af sine håndstøvsugere, men tilføjer til mange af dem ekstra funktionalitet. De findes samtidig til meget konkurrencedygtige priser. Hold dog øje med Electrolux modeller med lav sugeevne. Dem bør du styre udenom.