Hvilken Robotstøvsuger er bedst?

Ser vi på optælling af point er det uafgjort mellem Neato Botvac D85 og Miele Scout RX1. De er begge gennemgribende gode og kan næsten erstatte din traditionelle støvsuger derhjemme. Det gør de ved at være udmærket til at støvsuge og navigere rundt. De er brugervenlige og nemme at indstille til at køre på forskellige tidspunkter. Derudover støjer de ikke særligt meget, hvilket vi ser som et plus.

Bedst i testland: Neato BotVac D85

Hvor får man mest robotstøvsuger for pengene?

Når vi snakker om værdi for pengene, kommer det ned til irobot Roomba 650. Den har de grundlæggende funktioner, og vil helt sikkert gøre rengøringen nemmere på lang sigt.

Bedste robotstøvsuger på budget: iRobot Roomba 650

Robotstøvsuger og navigation.

Der hvor iRobot’s Roomba serie falder igennem på point er effektiviteten af støvsugningen. De er for sporadiske og ustrukturerede i deres tilgang til opgaven. Det skyldes primært et simpelt navigationssystem. Det Roomba benytter sig af er skift af mønster. Den kører på tre måder. Spiral, langs væggen og zig-zag. Selvom iRobot hævder at deres robotstøvsugere kan se rummet og ved hvor den er, er det ikke hvad man oplever i praksis. Den famler sig rundt i blinde. Det er ikke ensbetydende med at den er ubrugelig. Ser man på hvad Roomba’erne fanger er det faktisk ikke helt så tosset. Den kan sagtens bruges til at hjælpe med rengøringen, men hvis du ønsker en robotstøvsuger med god retningssans bør du se mod konkurrenterne.

Vi er specielt imponerede over Neato’s lasersystem. Det fungerer forholdsvis godt, og Neato’s robotstøvsugere er generelt gode til at finde rundt i hjemmet og undgå at støde hårdt ind i diverse forhindringer. LG og Miele’s systemer tillige gode, men uden den helt samme præcision som Neato.

Det robotstøvsuger-venlige hjem.

Vi er ikke kommet dertil, hvor den kunstige intelligens er blevet så god at robotstøvsugere kan stå for alt rengøring af hjemmet. De har stadig behov for hjælp til at komme over høje dørtrin og har svært ved at skelne imellem hvad der er LEGO og skrald. Hvis man derfor er seriøs om at få en robotstøvsuger til at hjælpe med rengøringen, er det en god ide at forberede sit hjem til det.

Det vigtigste er at fjerne ledninger fra gulvet. Får en Roomba først fat i en ledning kan den godt finde på at trække til, indtil din bærbar, lampe eller kaffemaskine ligger på gulvet. For det meste er dette dog en overkommelig opgave for de fleste.

En anden ting, som gør dit hjem venligt for robotstøvsugere er dine møbler. Sofaer og lænestole, som står på “høje” ben gør at robotstøvsugeren kan komme ind under. De fleste robotstøvsugere er i dag omkring 10 centimeter høje, og det er derfor ikke meget dine møbler behøver være hævet over jorden.

Noget der også hjælper din robotstøvsuger er at fjerne potteplanter fra gulvet og sætte dem op i vindueskarme eller på borde. Det samme gælder for lamper, som gerne må flyttes op på væggen eller loftet for at sikre et godt resultat.

Det skal ikke forståes, som en nødvendighed at lave dit hjem om for at benytte en robotstøvsuger, men det hjælper meget for at opnå nogle effektive resultater, og aflæsse byrden med at bruge en traditionel støvsuger.

Robotstøvsuger og håndholdt giver mening.

Hvis man er seriøs om at anskaffe sig en robotstøvsuger, og går efter en af de bedre modeller, vil vi mene at man godt kan sælge sin traditionelle støvsuger. Da der stadig er få steder en robotstøvsuger har svært ved at komme ind, vil vi dog anbefale at man også anskaffer sig en form for håndholdt støvsuger.

Håndholdte støvsugere er der efterhånden mange af på markedet. De er i dag blevet meget bedre end modellerne fra 90’erne og er super praktiske. Her kan du finde et godt udvalg af håndholdte støvsugere.

Fremtidens robotstøvsuger.

Hvis man skal tage et lidt bredere perspektiv på robotter, er robotstøvsugeren en simpel begyndelse. I fremtiden vil robotter blive udviklet til at kunne udføre en lang række opgaver i og udenfor hjemmet. Med multi-funktions robotter som Baxter, kan man få udført næsten alle opgaver man kan forestille sig.

I kategorien for robotter til husholdning er der allerede et stort udbud. Det startede i haven med virksomheder som Robomow, der startede med at lave robotplæneklippere i 90’erne.

Med iRobot som bannerfører for indendørs robotter, kan du i dag få robotter til at støvsuge, vaske og skrubbe dit gulv og rense din tagrende.

I kategorien for robotstøvsugere er der fortsat udvidelse. Støv og fnuller er en konstant udfordringer i alle verdens husholdninger, og hvor færre mennesker har tid (eller lyst) til at støvsuge, er der flere som anskaffer sig en robot. Hvor Miele er kommet på markedet for nylig er den engelske støvsuge innovator Dyson også på vej. Med Dyson 360 Eye forventer Dyson at hæve niveauet på robotstøvsugere. Med deres patenterede teknologi indenfor poseløse støvsugere har de lavet en robotstøvsuger, som ligner en tank. Med sine larvefødder og støvsuger modul, som er ligeså bred som selve støvsugeren, byder Dyson konkurrenterne op til dans. Dyson 360 Eye ser lovende ud, og vi forventer at flere traditionelle spillere inden længe også vil komme ind på markedet for robotstøvsugere.

Robotgulvvasker.

Som sagt er der i dag også et begyndende marked for robotgulvvaskere. Her er iRobot også initiativtager og har med deres Scooba 450 lavet en robotgulvvasker, som fungere på samme principper som Roomba’en. Den fyldes op med vand og vaskemiddel og kører over dit træ eller klinkegulv og vasker samtidig med at den samler skidt op. Har man hårde gulve i store dele af sit hjem, kan en Scooba enten være en god tilføjelse til sin robotstøvsuger. Fra de foreløbige resultater vi har set gør Scooba 450 et godt stykke arbejde.

http://www.wupti.com/produkter/bolig-og-fritid/robotter/robotgulvvasker/irobot-scooba-450-robotgulvvaske