Bedst på Budget
Meget robotstøvsuger for pengene.
iRobot Roomba 650 er generelt set en god robotstøvsuger. Den er meget basal og hvis man ønsker at kunne tidsindstille sin robotstøvsuger skal man nok se til de lidt dyrere alternativer. Som en robotstøvsuger gør Roomba 650 det godt. Den fanger meget støv og hår, og kan køre meget længe på sit batteri. Ønsker du hjælp til rengøringen derhjemme er Roomba 650 et solidt og godt valg.
Støvsugeevne6.5
Batteri8
Brugervenlighed5
Støj7
Læser Bedømmelse0 Stemmer0
Godkendt støvsugeevne
Relativ støjsvag
Kører længe på batteriet
Ikke den bedste til at komme ud i hjørner
Ikke den bedste til at navigere rundt i stuen
6.6
Samlet Score
Set til ca. 2600 Kr. ved følgende forhandlere

iRobot Roomba 650 Robotstøvsuger test.

Da iRobot i 2002 lancerede deres første robotstøvsuger var der mange, som var skeptiske. En støvsuger som gør arbejdet selv? Kan det nu være rigtigt? Siden har iRobot solgt over 10 millioner Roomba robotstøvsugere. Med Roomba skabte iRobot et nyt marked for automatiseret rengøring. Det er efterhånden blevet så stort at flere konkurrenter nu er kommet til. For at finde ud af om iRobot kan holde sig konkurrencedygtig har vi undersøgt, hvordan iRobots produkter klarer sig iforhold til den nyankomne konkurrence fra Miele, LG og Neato. Vi har været rundt på Which?, Råd&Rön, Consumer Reports og fundet en masse brugerhistorier og anmeldelser, som vi drager nogle konklusioner fra. Vi ligger ud med et af de mest populærer iRobot produkter: Roomba 650.

Den klassiske robotstøvsuger.

iRobot Roomba 650 er det nærmeste man kommer på en stereotyp robotstøvsuger. Den er rund, har få knapper, en kofanger på fronten og en støvbakke i bagen. Det er en typisk robotstøvsuger for begynderen. Specielt fordi den er billig. Hvor robotstøvsugere i dag kan ramme priser på flere tusinde, holder Roomba 650 sig længere nede i pris. Det er også en af de mest simple robotstøvsugere der findes. Den har 3 knapper.

  • Clean: Som starter støvsugeren.
  • Spot: Som får robotstøvsugeren til at gøre rent på et specifikt område.
  • Dock: Som får støvsugeren til at køre i ladestationen.

Derfor er Roomba 650 en god Robotstøvsuger.

iRobot Roomba 650 har sensorer, som den bruger til at se med. Når den kører imod en væg, ser den væggen og sætter farten ned før den rammer den. Med samme sensorer kan den følge en væg og med dens sidebørste fejer den skidt og fnuller ind under støvsugeren. Inde under sidder to børster, som arbejder sammen om at skovle støv, fnuller og hår op. Det bliver herefter suget ind i bagenden af robotstøvsugeren, som man skal tømme en gang imellem.Review Android Smartphone

Det som Roomba 650 er god til er at køre i forholdsvis lang tid og rengøre større rum. Den kan holde strøm i omkring 60 minutter, hvilket er nok til at komme hele vejen rundt i de fleste stuer. Børsterne og støvsuger modulet er overraskende effektivt. Dette kan man for alvor se når støvbakken skal tømmes.

Hvor er der plads til forbedring?

Næsten alle robotstøvsuger-test af Roomba 650 nævner at maskinen har svært ved at se mindre ting som står i vejen. Hvis Roomba 650 kører imod et bordben er det sjældent at sensorerne kan se det. Dette resultere i en “direkte påkørsel” og et dunk fra maskinen. Der sker som regel ikke noget med hverken bordben eller Roomba, men hvis det var en tynd vase, er der risiko for at det vælter. I en specifik robotstøvsuger-test har man fundet, at Roomba 650 har haft fart nok på til at vælte et strygebræt. Man skal derfor forberede rummet lidt før man slipper maskinen løs.