Til den hyppige bruger.
Panasonic NN-SD271SEPG er en fremragende maskine til den hyppige bruger. Den bruger lidt energi og udbreder lidt støj. Til den nybagte forældre, som ofte står op om natten eller tidlig morgen, vil denne stille mikrobølgeovn helt sikkert være en velkommen maskine i køkkenet. Den får en varm anbefaling herfra.
Varmeevne8.5
Optøning5.5
Brugervenlighed6.5
Energiforbrug8.5
Læser Bedømmelse0 Stemmer0
Rigtig god varmeevne
Støjsvag
Miljøvenlig
Ikke den bedste til optøning
7.3
Samlet Score
Set til ca. 1500 Kr. ved følgende forhandlere

 

Panasonic NN-SD271SEPG Mikrobølgeovn Test.

Mikrobølgeovnen fra Japan bliver her leveret af Panasonic. Elektronikgiganten har produceret en ganske pæn mikrobølgeovn i børstet stål. Vi har samlet anmeldelser og tests fra internettet, for at se, hvor godt Panasonic’en med det intetsigende navn klarer sig.

Rigtig god varmeevne.

Panasonic proklamere at deres mikrobølgeovn bruger en “inverter” teknologi. Vi har undersøgt emnet nærmere, og må konkludere at grunden til at den gode varmeevne ligger i en maks effekt på 950 Watt. Det er rigtigt meget for en mikrobølgeovn, og det kommer tydeligt til udtryk når der skal varmes mad op.

Støj og miljøvenlig.

To områder hvor Panasonic NN-SD271SEPG udmærker sig er på energiforbrug og støj. Den bruger ikke synderligt meget strøm i forhold til konkurrenterne, hvilket er et stort plus. Den støjer også forbavsende lidt. Det lader til at de grundige japanere har pakket mikrobølge “motoren” godt ind. Den skaber hverken rystelser i resten af maskinen, ej heller larmer meget af sig selv.

Hvad er mikrobølger?

Mikrobølger er en form for elektromagnetisk energi. I fysikkens verden minder de meget om lys bølger og radiobølger. Mikrobølger har bare en anden og ofte kortere længde. Det har en helt bestemt længde og bevæger sig med helt bestemt frekvens, som gør at de målretter sig vandmolekyler. I alle fødevarer, er der nemlig vand, og det er vandet i maden, som mikroovnen går ind og sætter i vibration. Vand molekylerne bliver vibreret så hurtigt at de begynder at blive varme, og varmen spreder sig derefter til resten af molekylerne i maden. Dette er også årsagen til at en tallerken ikke bliver varm, den indeholder ikke vand.

Grunden til at en mikrobølgeovn er meget hurtigere til at varme mad end en traditionel ovn, er at den langt mere effektivt vibrerer molekylerne. Der er nogen som påstår at mikrobølger ødelægger maden eller er usunde, men det modsiger eksperterne. Læs mere om mikrobølger her.