En mikrobølge mester.
Whirlpool GT 286 er en rigtig god mikrobølgeovn. Den er hurtig, effektiv og spækket med nyttige programmer. Den er tilmed meget brugervenlig og støjer heller ikke mere end gennemsnittet. Den er meget anbefalelsesværdig og får en stor tommelfinger op herfra.
Varmeevne8.5
Optøning8.5
Brugervenlighed7.5
Energiforbrug5.5
Læser Bedømmelse0 Stemmer0
God til optøning
Stærk varmeevne
Godt med funktionalitet
Knap så energivenlig
7.5
Samlet Score
Set til ca. 1500 Kr. ved følgende forhandlere

Whirlpool GT 286 Mikrobølgeovn Test.

Whirlpool GT 286 mikrobølgeovn er en meget populær maskine. Den er blevet testet af svenske Råd & Rön, hvor maskinen har fået rigtig flotte karakterer med på vejen. Vi tager et nærmere kig på Whirlpool GT 286 for at se hvad den kan og om det er en mikrobølgeovn ud bør overveje.

Meget effektiv mikrobølgeovn i test.

Whirlpool GT 286 er en meget effektiv mikrobølgeovn. Den er meget kraftig, og kan hurtigt og effektivt varme rester op. Den får også en høj score når det kommer til optøning. Optøning er en funktion, hvor mikroovnen, langsommere skal opvarme frost varer. Det klarer Whirlpool GT 286 rigtigt godt. Har du derfor glemt at tage noget kød op af fryseren skal du ej frygte med denne mikrobølgeovn. Den klarer hurtigt optøning for dig med et program som hedder “Jet Defrost”.

Mange ekstra funktioner.

Når vi snakker om programmer udmærker Whirlpool GT 286 sig ved, at have mange specielle programmer. Der er blandt andet et program til at dampe fødevarer. Dette kan være nyttigt til f.eks. grøntsager. Mikrobølgeovnen har også et program som hedder Crisp. Det er et program, som gør maden sprød. Dette kan f.eks. være godt ved tilberedning af tærter. Mikrobølgeovnen er også udstyret med en grill funktion, som er en nyttig ekstra funktion. Undtagen til popcorn.

Hvad er mikrobølger?

Mikrobølger er en form for elektromagnetisk energi. I fysikkens verden minder de meget om lys bølger og radiobølger. Mikrobølger har bare en anden og ofte kortere længde. Det har en helt bestemt længde og bevæger sig med helt bestemt frekvens, som gør at de målretter sig vandmolekyler. I alle fødevarer, er der nemlig vand, og det er vandet i maden, som mikroovnen går ind og sætter i vibration. Vand molekylerne bliver vibreret så hurtigt at de begynder at blive varme, og varmen spreder sig derefter til resten af molekylerne i maden. Dette er også årsagen til at en tallerken ikke bliver varm, den indeholder ikke vand.

Grunden til at en mikrobølgeovn er meget hurtigere til at varme mad end en traditionel ovn, er at den langt mere effektivt vibrere molekylerne. Der er nogen som påstår at mikrobølger ødelægger maden eller er usunde, men det modsiger eksperterne. Læs mere om mikrobølger her.