Den Bedste Bagemaskine i Testland.

Den bedste bagemaskine vi har set på er Panasonic SD-ZB2512. Den er fremragende til at bage lyst brød og også ganske glimrende til rugbrød. Den har et væld af programmer og indstillinger, så du kan få dit brød lige nøjagtigt som du ønsker det.

Her kan du læse here vores test af Panasonic SD-ZB2512 bagemaskine.

Den Bedste Bagemaskine på Budget.

Den bedste bagemaskine til prisen i Testland er OBH Nordica 6544. Det er selvfølgelig ikke den bedste bagemaskine vi har set. Panasonic og Morphy Richards leverer begge bedre resultater, men når det gælder værdi for pengene er OBH Nordica 6544 virkelig en fin investering.

Her kan du læse hele vores test af OBH Nordica 6544 bagemaskine.

Hvad er en bagemaskine?

En bagemaskine er en specielt designet maskine til bagning. En bagemaskine tager det hårde arbejde ud af hjemmebag. De fleste bagemaskiner blander og bager brødet på en gang. Der er dog stor forskel på bagemaskiner. Forskelle som vi har belyst i vores anmeldelser. Hvor de bedste bagemaskiner skaber en dejlig sprød og jævn skorpe er der andre, som bager et hårdt og tørt brød. Her gennemgår vi nogle af de forskellige aspekter på en bagemaskine, så du er bedre klædt på, hvis du godt kunne tænke dig at vågne op til nybagt brød.

Hvor stor skal en bagemaskine være?

Det kan være en fordel at have bagemaskinen til at stå på køkkenbordet, så slipper man for at hive den op fra et skab når lysten til nybagt brød kommer frem. Størrelserne på bagemaskiner kan variere en del og det er derfor vigtigt at overveje hvor meget plads maskinen må optage på køkkenbordet eller i et skab. Hvis den skal stå i et køkkenskab kan vægten på bagemaskinen også være vigtig at overveje, da nogle af dem er meget tunge.

Mængden som bagemaskiner kan håndtere varierer også en del. De fleste kan bage op til et kilo brød. En bagemaskine som Unold 68511 kan dog tage helt op til 1,8 kilo.

Hvilke funktioner er vigtige i en bagemaskine?

Til bagemaskiner medfølger der som regel en del tilbehør. Nogle gange giver det en højere pris på bagemaskinen, så derfor går vi her igennem nogle af de forskellige funktioner på bagemaskiner.

Bageskål

Alle bagemaskiner har en bageskål med teflon, så dejen ikke hænger ved. Der er dog store forskelle på hvor gode bageskåle er til at give slip på brødet når det er færdigbagt. Nogle bagemaskiner har desuden nogle bageskåle, som er svære at tage op af bagemaskinen, og det går ud over brugervenligheden i vores tests.

Kontrolpanel og vindue

Hvis du er nysgerrig efter at følge med i bagningen af dit brød eller kage, er det en god ide at anskaffe en bagemaskine med indbygget vindue. Så kan du følge med i hvordan brødet bliver bagt. Nogle bagemaskiner har en indbygget alarm, når det er tid til at tilføje ingredienser, som f.eks. rosiner eller nødder, eller når brødet er færdigt. Dette er en praktisk funktion, da du undgår at brødet sidder i bagemaskinen for længe.

Kontrolpaneler varierer meget fra model til model. Det er værd at prioritere et overskueligt kontrolpanel, da det er den primære brugerflade for at indstille din bagemaskine. Brugervenlighed er et vigtigt aspekt for os og brugervenligheden af kontrolpanelet er noget vi lægger stor vægt på. Hvis bagemaskinen er besværlig at bruge er der høj sandsynlighed for at man ikke får brugt den så ofte.

Tilbehør

De fleste bagemaskiner kommer med en lang række tilbehør. Målebægre og måleskeer samt opskrifter og manualer er ofte inkluderet. Det er værd at holde øje med om der er dette tilbehør med, da bagning sker på præcise mål. En bagemaskine som f.eks. Russell Hobbs inkluderer ikke målebægre og skeer som tilbehør, hvilket forringer bagningen og det færdige produkt.

Hvor lang tid bruger en bagemaskine på at bage?

De fleste producenter angiver hvor lang tid en bagning tager med deres bagemaskiner. Dette kan være vigtigt at overveje hvis du har begrænset tid. Nogle bagemaskiner kommer med en “express” indstilling, som har bagt færdig på under en time. For det bedste brød anbefales det dog altid at bage med normale indstillinger.

Alle bagemaskiner kommer med en timer funktion, som gør at man kan indstille bagemaskinen forud. Således kan man blande dej om aftenen, ligge det i bagemaskinen og indstille den til at bage det tidligt om morgenen. Så er der nybagt brød til morgenmaden.

Bagemaskine programmer

De fleste bagemaskiner har flere forskellige programmer. Ingen slår dog Panasonic SD-ZB2512, som har 33 forskellige programmer. De mest gængse er lyst, fuldkorn og rugbrød. Det bages dog sjældent med samme resultat. Nogle er suveræne til lyst brød, men har svært ved at bage et godt rugbrød. Overvej derfor hvilket brød du oftest vil bage.

Der er også indstillinger for bagning af skorpen på alle bagemaskiner. På den måde kan man selv vælge om man vil have lys, brun eller mørk skorpe på sit brød. Resultatet af skorpen varierer dog også meget fra bagemaskine til bagemaskine.

Kage, pasta, syltetøj og pizzadej

Flere bagemaskiner har også programmer til meget andet end brød. Mange kommer med muligheden for at lave hjemmelavet pasta eller pizza dej. Nogle gange kan en bagemaskine næsten erstatte en røremaskine. Takket være de indbyggede røremaskiner er der også flere bagemaskiner som har programmer til at lave syltetøj og marmelade. En af de mest brugte programmer ved siden af almindeligt brød er dog kageprogrammer. En bagemaskine kan således hurtigt bage en lækker, men firkantet, kage.

Hvorfor købe en bagemaskine?

En bagemaskine er en specialiseret køkkenmaskine. De bedste kan bage lækker luftigt brød med en god skorpe. Kan man ikke bare gå over til bageren? Jo, hvis man bor tæt på sådan en. Det bageren ikke kan er at bage lige netop det brød, som du bedst kan lide. Eller måske tåle. Mange brødmaskiner har specifikke programmer til glutenfri brød. For glutenallergikere er en bagemaskine måske den eneste måde at få et nybagt brød. For os andre er det bare vanvittig luksus at kunne stå op en søndag morgen til duften af nybagt brød. Det kan bageren aldrig levere.