Bedst i Testland
Den bedste bagemaskine på markedet.
Panasonic SD-ZB2512 er en lækker bagemaskine. Den har overvældende mange funktioner og bager noget godt brød. Den er brugervenlig og de få negative sider er til at overkomme. Leder du efter en bagemaskine vil vi klart anbefale Panasonic SD-ZB2512.
Lyst brød9.5
Rugbrød8.5
Brugervenlighed8.5
Funktionalitet9.5
Læser Bedømmelse0 Stemmer0
Rigtig god til franskbrød og fuldkornsbrød
Timer funktion
Dejskraber sætter sig ikke fast i maskinen
Mange ekstra funktioner
Kunne være nemmere at rengøre
Alarmen er lidt stille
9
Samlet Score
Set til ca. 1350 Kr. ved følgende forhandlere

Panasonic SD-ZB2512 Bagemaskine Test.

Panasonic er bedre kendt for at lave TV og elektronik end køkkenmaskiner. Alligevel har de givet sig i kast med at lave en bagemaskine. Her finder vi ud af hvor godt den japanske producent er lykkedes.

En bagemaskine med alverdens programmer.

Panasonic SD-ZB2512 er en bagemaskine med mange forskellige programmer. Til brød alene er der 13 forskellige programmer, som inkluderer hvidt brød, fuldkornsbrød og rugbrød. Derudover har den også programmer til at lave syltetøj, kompot, scones og pizzadej. Bagemaskinen har i alt 33 forskellige programmer. Det er i sandhed en multifunktionel bagemaskine.

Hvad er Panasonic SD-ZB2512 god til?

Denne bagemaskine er glimrende til at bage hvidt franskbrød og fuldkornsbrød. Den har naturligvis indbygget timer, så du kan fodre bagemaskinen med dej om aftenen og vågne op til et dejligt nybagt brød. Fra tests ser det dog ud til at brød som maskinen bager med det samme bliver en smule bedre end hvis man bruger timer funktionen. Man kan også opleve at der dannes lufthuller i franskbrødet. Vi kalder det Guldbager fænomenet på Ratings.nu. Dette opleves ikke så ofte ved bagning af fuldkornsbrød.

Generelt er det en brugervenlig maskine. Den leveres med flere forskellige opskrifter, hvilket altid er et plus. På låget af Panasonic SD-ZB2512 er der endvidere forskellige indstillinger, som er nemme at bruge og forstå. Man kan blandt andet indstille hvor mørk man ønsker skorpen på sit nybagte brød.

Er der nogle negative sider ved Panasonic SD-ZB2512?

Ingen af delene på bagemaskinen kan tåle at komme i opvaskemaskinen. Du skal derfor være forberedt på at vaske delene op i hånden. I tests af maskinen er det dog ikke nogen stor udfordring.

Maskinen bipper når der skal tilføjes ingredienser undervejs og når den er færdig med bagningen. Bip lyden er dog forholdsvis stille, og kan muligvis godt overhøres.

Panasonic SD-ZB2512 er heller ikke udstyret med et vindue ind til brødet, så man kan desværre ikke holde øje med brødet undervejs. Generelt er det ikke et problem, da maskinen har styr på bagningsprocessen, men det ville alligevel være en dejlig funktion at have.

Har bagemaskinen nogle ekstra specielle funktioner?

Panasonic SD-ZB2512 er udstyret med en surdejs funktion. At lave surdej med maskinen er dog en længerevarende proces. Det tager op imod 30 timer. Først skal ingredienserne blandes i den medfølgende målekop. Dette kan være lidt svært da målekoppen er relativt lille. Derefter placeres målekoppen i maskinen i 24 timer. Når surdejen er klar kan den enten bruges med det samme eller opbevares i køleskabet i omkring en uge. Vi anbefaler at man prøver at anskaffe lidt surdej først, før man begynder på den 30 timer lange proces. Hvis man bor i hovedstaden kan man få et stykke surdej hos Meyers Bagerier. De påstår at det er gratis.