Den bedste elkedel i Testland.

Den bedste elkedel til prisen, som vi har vurderet er Bosch TWK8613. Det er en fornem elkedel med næsten lige så meget funktionalitet som vores overordnede testvinder. Den er hurtig til at koge vandet og kan holde det varmt så længe man ønsker det. Til forskel sælges den til en rigtig stærk pris.

Læs hele vores test af Bosch TWK8613 her.

Hvad er en elkedel?

En elkedel kan koge vand. Det ved vi alle. En elkedel hører til i de fleste husholdninger, og gør at man praktisk, hurtigt og effektivt kan koge vand til en kop te, kaffe eller noget helt andet. En elkedel består af en kande med indbygget varmeelement. Det er varmeelementet som varmer vandet op indtil det koger. Når det koger er der en indbygget afbryder, som stopper elkedlen. Det er et forholdsvis simpelt stykke værktøj.

Hvad er en god elkedel?

Der er nogle forskellige aspekter ved en god elkedel, som vi vil gennemgå her.

Tid til kogepunktet.

Det mest essentielle ved en elkedel er hvor hurtigt de kan bringe vandet i kog. I de tests vi har studeret måler man hvor lang tid det tager at koge en liter vand, samt hvor lang tid det tager at koge den mindste mængde vand, som elkedlen kan koge. Der kan være op til flere minutters forskel på den hurtigste og langsomste, og det kan have stor betydning for brugen af en elkedel. Det er aldrig sjov at stå og vente utålmodigt på at en elkedel når kogepunktet.

Hvor meget støjer elkedlen?

En støjende elkedel kan være meget irriterende og forstyrrende. Nogle elkedler larmer lige så meget som en boremaskine. Det er derfor vigtigt at sikre sig at man får en elkedel, som ikke går helt amok så snart man tænder for den. Det er information man sjældent finder nede i butikken, men du kan finde den her.

Hvor stor og tung må elkedlen være?

Størrelsen og tyngden på en elkedel kan være vigtig at overveje. Hvis man ikke har verdens største overarme, er en tung elkedel ikke sagen. Hvis den er meget tung, går det ud over brugervenligheden.

Brugervenlighed er i det hele taget vigtigt at overveje. Især når det kommer til rengøring. En elkedel, vil fange en vis mængde kalk over tid og de skal derfor rengøres. Hvis ikke man får rengjort sin elkedel når det er nødvendigt kan den gå i stykker eller koge vand, som har store klumper kalk i sig. Det er ikke noget man ønsker.

Er billige elkedler gode?

Prisen på elkedler varierer meget. De dyreste koster over 1000 kr, mens de biligste næsten koster en tiendedel. Dyre elkedler er ofte karakteriseret ved at de har et specielt mærke på sig, f.eks. KitchenAid. Dyre elkedler har ofte et flot og gennemført design i metal og glas, mens billigere modeller oftests er lavet i plastik. Til dyre elkedler medfølger der ofte mere ekstraudstyr. Når det er sagt kan man sagtens finde gode elkedler til fornuftige priser, som vores anmeldelser også reflektere.

Kan jeg spare på elregningen med en øko-kedel?

Elkedler bruger ikke meget energi til sammenligning med et køleskab. Til sammenligning er elkedler ikke i brug nær så ofte. Det er derfor meget begrænset hvad man vil kunne spare. Hvis man ofte laver en enkelt kop te eller kaffe med sin elkedel vil det derimod være vigtigt at finde en elkedel, som har en lav minimumsgrænse for vand. Jo lavere mængde vand kedlen kan nøjes med at koge, jo hurtigere går det og jo mindre strøm skal elkedlen bruge.

Hvad er den bedste kedel til at lave te og kaffe?

Nogle kedler kan indstilles til en bestemt temperatur. Hvis man brygger kaffe vil den bedste temperatur være 95-99 grader. Hvis man derimod skal lave en kop te, er den bedste temperatur omkring 70-80 grader. Her kan man få nogle elkedler, som kan tilpasse temperaturen til det man skal lave.

Kan jeg få en elkedel, som matcher min brødrister?

Ja, det kan man sagtens. Mange producenter af elkedler, laver også brødristere i samme design. På den måde kan man få nogle køkkenredskaber, som matcher hinanden.

Hvordan har vi bedømt elkedler?

Vi har vurderet og givet karakter til elkedlerne i forhold til følgende kriterier, samt hvilken vægt kriterierne har.

Hastighed

Hvor hurtig er elkedlen til at koge vand? Dette er klart det vigtigste kriterie i vores bedømmelser.

Brugervenlighed

Hvor nem og brugervenlig er elkedlen at benytte og rengøre?

Funktioner

Hvilke ekstra funktioner har elkedlen, udover at den kan koge vand. Dette kan f.eks. være at holde vandet varmt ved en specifik temperatur.

Kalkfilter

Kalkfilteret på en elkedel holder aflejringer af kalk væk fra din kaffe eller te. Derfor har denne ene funktion en relativ tung vægt i vores bedømmelser.

Støj

Hvor meget støjer elkedlen når den er igang? Dette kan have stor betydning for nogen, men ingen betydning for andre. Derfor er støj vægtet lavere end de andre kriterier.