En brugervenlig og robust elkedel.
OBH Nordica Express DeLuxe 6420 er en pæn elkedel. Den har før vundet priser og som en simpel elkedel er den derfor godkendt. Vi vil dog bemærke at man kan få elkedler med meget mere funktionalitet til samme pris. F.eks. fra Bosch.
Hastighed8.5
Brugervenlighed7.5
Funktioner3
Kalkfilter8
Støj6.5
Læser Bedømmelse1 Stem7.9
Effektiv til at koge vand
Kan koge små mængder vand
Begrænset funktionalitet
Vandmåler er unøjagtig
6.7
Samlet Score
Set til ca. 400 kr. hos følgende forhandlere

OBH Nordica Express DeLuxe 6420 Elkedel Test.

OBH er et kendt mærke herhjemme. Deres Express DeLuxe 6420 er endvidere en meget populær elkedel på det danske marked. Spørgsmålet er om den også kan anbefales. Vi finder svaret her.

En simpel testvinder.

Politiken foretog en større test af elkedler for et par år siden. Der blev OBH Nordica Express DeLuxe 6420 testvinder. Begrundelsen var at det var den eneste elkedel, som kunne få vandet helt op på 100 grader. Alle som har prøvet at måle temperaturen på vand i kemilokalet vil vide at vand koger ved 98-99 grader, hvorfor denne OBH på mange måder er ekstrem. Når vandet ryger over kogepunktet (98-99 grader) fordamper det. Hvorvidt man har målt temperaturen på dampen eller at OBH Nordica Express DeLuxe 6420 kan skabe et tryk inde i kedlen, ved vi ikke, men den burde ihvertfald være effektiv.

Mindre end andre kedler.

Hvor de fleste elkedler vi ser på har en kapacitet på omkring 1,5 liter er OBH Nordica Express DeLuxe 6420 på 1 liter. Hvis du derfor ofte laver store kander te eller stempelkaffe er OBH kedlen måske ikke sagen for dig. Hvis du derimod laver enkelt kopper te eller kaffe, vil elkedlen være smart. Kalkfilteret er endvidere nemt at fjerne og rengøre.

Begrænset funktionalitet.

OBH Nordica Express DeLuxe 6420 er en kedel med en funktion. Den kan koge vand. Man kan ikke justere temperaturen på elkedlen, ej heller holde vandet varmt ved en bestemt temperatur. En anden negativ er at måleenhederne på elkedlen ikke passer. Hvis man hælder to deciliter vand i elkedlen, viser den to en halv på måleren.