God ismaskine til eneboeren.
Hvis du kunne tænke dig at gøre et forsøg med hjemmelavet is, eller ikke har et stort budget, er OBH’s ismaskine en glimrende start. Den er billig og kan lave ganske udmærket is. Dog i små mængder.
Is kvalitet8
Fryseevne3
Brugervenlighed8
Støj6
Læser Bedømmelse0 Stemmer0
Udemærket iskvalitet
Let at bruge
Til at betale
Svag køleevne
Kun små portioner
6.3
Samlet Score
Set til ca. 400 kr. hos følgende forhandlere

OBH 6616 Ismaskine Anmeldelse.

OBH 6616 ismaskine er af den simple type. Der har ingen aktiv køling, og ismaskinen fungerer på den måde at den nederste del sættes i fryseren. Efter et døgns tid er den så solidt frossen at den kan bruges til at lave is med. Spørgsmålet er så, hvor god is den producerer i forhold til ismaskiner med indbygget køling. Vi har undersøgt tests og anmeldelser for at finde svaret.

Overraskende is til prisen.

Den store fordel ved OBH’s ismaskine er den lave pris. Den koster langt under halvdelen af de “seriøse” ismaskiner. På principper virker den på samme måde som Nemox Gelato Duomio og den laver faktisk en ganske god is – efter er par forsøg.

Hvor man ikke behøver at bekymre sig om temperaturer ved de store ismaskiner, er der her en del man skal have styr på. For det første skal skåle være meget frosset ned i mindst 24 timer. I skålen er der en speciel væske, som er tilsat nogle stoffer, der gør at det holder en lav temperatur i længere tid. Når man fylder ismassen i skålen og sætter røre-elementet på toppen, overføres kulden fra skålen og over til isen. For at dette virker optimalt, er det dog samtidig vigtigt at ismassen er kølet ned. Ismassen skal derfor ofte have nogle timer i køleskabet før man kan lave is med OBH maskinen. Når man har styr på disse ting, kan man faktisk forvente sig ganske fornuftige resultater.

Simpel, men støjende i brug.

Da OBH’s ismaskine har et meget kompakt design, er den let at flytte rundt på og opbevare. Den er tilsvarende let at bruge, da der ikke er særligt meget som kan gå galt. Man har to dele. En skål, der skal være meget frossen og et låg med indbygget røremaskine, som rører luft ind i ismassen. Alting er nemt at rengøre, dog uden at tåle opvaskemaskine.

En af de få klager ved OBH’s ismaskine er at den støjer en smule. Her lyder det til at OBH har sparet lidt på budgettet. Kan man tåle at det larmer lidt i de 10 minutter maskinen behøver for at lave is, er det slet ikke en dårlig maskine. Man må dog være forberedt på at denne maskine ikke er til storforbrugeren. Det er kun små portioner OBH’s maskine kan håndtere.